Rýchla a zdravá večera: Nechajte sa uniesť spojením cvikle a jabĺk

Spojenie surovej cvikle a jabĺk môže niekomu pripadať exoticky. Keď k tomu pridáte ešte kešu oriešky, syr, mätu, citrón a sezamové semienka, vznikne doslova neodolateľná kombinácia, ktorú jednoducho musíte ochutnať.

Rýchla a zdravá večera: Nechajte sa uniesť spojením cvikle a jabĺk

Suroviny:

  • 2 stredne veľké cvikle,
  • 1 jablko,
  • syr typu Feta,
  • sezamové semená,
  • kešu natural,
  • mäta,
  • pár kvapiek olivového oleja

Na dresing:

  • 4 lyžice olivového oleja,
  • 1,5 lyžice citrónovej šťavy,
  • citrónovú kôru,
  • 1 strúčik cesnaku,
  • 1/2 lyžičky soli,
  • 1/4 lyžičky čierneho mletého korenia,
  • 1/2 lyžičky kremžskej horčice

Postup prípravy

Pripravíme si dresing. V miske zmiešame olivový olej s citrónovou šťavou, zastrúhame kúsok citrónovej kôry, pretlačíme jeden strúčik cesnaku. Dochutíme soľou, korením a horčicou. Dobre premiešame.

Surovú cviklu ošúpeme a spolu s jablkom pokrájame na tenké hranolčeky.

Prelejeme dresingom a dobre premiešame. Následne preložíme na tanier, posypeme syrom typu Feta, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme na hrubo nasekané mätové lístky, kešu a sezamové semiačka.

Dobrú chuť!

 

Text a foto: Michaela Horbanová