Plody plné živej vody – aj tak možno charakterizovať prakticky všetky druhy melónov. Podľa sladkej chuti ich zaraďujeme medzi ovocné pochúťky, i keď botanicky patria k zelenine. Sledujte Záhradu v službe Google Správy
Kvôli ochrane prírody i nášho zdravia pristupujeme v záhrade k náhrade chemických prípravkov za nechemické. Na Slovensku máme v tomto obore najviac praktických vedomostí v ochrane viniča hroznorodého, pri ktorom sú veľkým problémom hubové choroby: múčnatka, peronospóra a botrytída. Sledujte Záhradu v službe Google Správy
Viete, že v záhrade možno okrem klasiky – hlávkového šalátu – úspešne dopestovať i ľadový šalát, rímsky šalát, vybielené listy endívie či drobnú rukolu? Poradíme, ako na to. Sledujte Záhradu v službe Google Správy
Špeciálne kvapalné hnojivo obsahuje humínové látky a mikroelementy určené na výživu záhradných plodín (pestovanie zeleniny, priesad, kvetov, viniča a ovocia). Sledujte Záhradu v službe Google Správy
Podmanivá chuť žiarivých oranžových plodov marhúľ i obsah minerálov a nutričných látok v nich ich predurčujú na sýte letné hodovanie. Dobrou správou je, že si na nich dnes môžeme pochutnať oveľa dlhšie, ako sme boli zvyknutí. Sledujte Záhradu v službe Google Správy
Večerné posedenie na terase v záhrade môžu výrazne znepríjemniť komáre. Ak máte malé deti a v okolí vyššiu trávu, na nálade nepridajú kliešte, ktoré sú z roka na rok rozšírenejšie. Naučíme vás, ako si vyrobiť účinné domáce repelenty. Sledujte Záhradu v službe Google Správy
Chémiu môžeme v boji proti chorobám a škodcom eliminovať, keď ju nahradíme prírodnými bojovníkmi. Vo svoj prospech môžeme pritom využiť bežný pôdny mikroorganizmus – hubu trichodermu (Trichoderma). Sledujte Záhradu v službe Google Správy
Týka sa to hlavne pestovateľov skleníkových a izbových rastlín. Larvy týchto malých mušiek spôsobujú škody najmä pri zakoreňovaní odrezkov a pri pestovaní priesad. Sledujte Záhradu v službe Google Správy
Keď nás prepadne chuť na niečo kyselkavé a sladké zároveň a nášmu jazýčku sa nezavďačí ani citrón, ani kyslé jablko, skúsme rebarboru. Sledujte Záhradu v službe Google Správy