Medonosný a nenáročný ker s jedlými plodmi? Toto je ovocinárov favorit

Môžete mi odporučiť medonosný a nenáročný ovocný ker s chutnými jedlými plodmi?

Drieň
Foto: Shutterstock

Je niekoľko favoritov, no k vám do Gabčíkova (otázku nám poslal čitateľ z Gabčíkova, pozn. red.) odporúčam náš domáci ker, a to drieň (Cornus mas).

Drieň kvitne veľmi skoro drobnými žltými kvetmi a koncom leta vytvára veľmi chutné i keď kyslasté kôstkovice. Je možné ich konzumovať aj za surova, alebo sa z nich pripravujú marmelády, sirupy, ovocné víno. Vynikajúci je tiež alkohol drienkovica. Pre kvalitné opelenie kvetov vysaďte dve rastliny.

Vaše otázky píšte na poradna@zahrada.sk . Do každého čísla časopisu Záhrada niekoľko z nich vyberieme a odpovieme.

Text: Ing. Martin Stanko
Foto: isifa/Shutterstock
Zdroj: časopis Záhrada

Tagy: drieň | kry | včely