Nahliadnite „do kuchyne“ šľachtiteľov osív. MoravoSeed vás pozýva na Dni otvorených dverí

Spoločnosť MoravoSeed opäť otvára svoje brány pre všetkých, ktorí majú záujem dozvedieť sa viac o šľachtení zeleniny, množení a spracovaní osív aj o pestovaní celého sortimentu zeleniny.

Dny otevřených dveří 2023 MoravoSeed
Foto: MoravoSeed

Po úspešnom prvom ročníku sa môžu návštevníci z Česka aj Slovenska tešiť na komentované prehliadky vo všetkých troch prevádzkach.

Aj tento rok ich doplní sprievodný program – ukážky práce laboratória, poznávanie semien a plodín, ochutnávky aj edukatívny program so súťažou pre deti.

Termíny jednotlivých DOD

Sobota 17.6.
Exkurzia do sveta osív Mikulov ´23

Prehliadka prevádzky v sídle firmy (príjem, laboratórium, čistenie, ošetrenie osív, sklady, balenie do vrecúšok) – opäť sa pripojíme ku Dnům českého zemědělství, a navyše aj k akcii Knihopásek – Festival dětské knihy, ktorú organizuje Knihovna Mikulov a na našom DOD odohrá niekoľko detských predstavení.

Exkurze do světa osiv Mikulov ´23
Foto: MoravoSeed

Sobota 19.8.
Prehliadka odrôd zelenín Lednice ´23

Prehliadka odrôd teplomilných zelenín na našej šľachtiteľskej stanici v areáli Mendelovej univerzity – predovšetkým paradajky, papriky, uhorky, cibuľa, … aj kvety

Sobota 23.9.
Prehliadka odrôd zelenín Svijanský Újezd ´23

Prehliadka odrôd koreňovej, plodovej, listovej a hlúbovej zeleniny na našej šľachtiteľskej stanici

Informácie k najbližšej udalosti nájdete v udalosti na Facebooku.

Aktuálne informácie ku všetkým Dňom otvorených dverí, aj ďalším akciám, nájdete na facebookovej stránke spoločnosti MoravoSeed.

Zdroj: MORAVOSEED CZ a.s.