Pečená kapusta ako chutná večera

O tom, že kapusta je všeliek, sme sa zmienili už pri recepte na jesenný kapustový šalát. Kapusta má rôznorodé využitie, môžete ju nakladať, nechať vykvasiť, dusiť, variť, ale skúšali ste ju už aj piecť? 

Upečte si kapustu

Suroviny:

  • 1 menšia kapusta,
  • korenie štyroch farieb,
  • maslo,
  • 1 čl soli,
  • 4 strúčiky cesnaku,
  • 60g parmezánu alebo bryndze
  • plátky slaniny

Postup prípravy

Kapustu rozkrojíme na štvrtinky. Vyberieme si naozaj malú hlávku, aby sa nemusela piecť dlho, alebo jednoducho nakrájame polovicu väčšej hlávky na širšie rezance.

Do zapekacej misy vložíme kapustu, osolíme a okoreníme korením štyroch farieb. Vrch posypeme na drobno nakrájaným cesnakom a na kapustu naukladáme niekoľko plátkov masla. Posypeme asi polovicou parmezánu. Namiesto parmezánu môžeme na kapustu rozmrviť bryndzu. Na záver dáme na vrch plátky slaniny.

Kapustu prikryjeme alobalom a dáme piecť na 200 stupňov. Pečieme kým nie je kapusta mäkšia, potom odkryjeme a ešte 10-15 minút necháme zapekať odkryté. Následne posypeme zvyšným parmezánom, alebo bryndzou.

Dobrú chuť!

 

 

Text: Michaela Horbanová
Foto: isifa/Shutterstock

Tagy: kapusta | recept