Vitamínová bomba: Jesenný kapustový šalát

Vedeli ste, že kapusta má vyšší obsah vitamínu C ako citrón? Jej pravidelná konzumácia pomáha pri chorobách srdca, hypertenzii a chráni mozgové bunky. Tento všeliek má i silné protirakovinové účinky, posilňuje imunitu a čistí tráviaci trakt. 

Vitamínová bomba: Jesenný kapustový šalát

Tak čo poviete, ochutnáte tento vynikajúci kapustový šalát?

Suroviny:

  • 1/2 hlávky menšej kapusty,
  • 1 väčšia mrkva,
  • 1 stredne veľká cibuľa,
  • 250g kyslej smotany,
  • 1 PL citrónovej šťavy,
  • 30ml jablčného octu,
  • 2 PL hnedého cukru,
  • 1 čl soli,
  • mleté čierne korenie

Postup prípravy

Pol hlávky kapusty nakrájame na drobno, alebo na pásiky. Pridáme na veľkých slzičkách nastrúhanú mrkvu a na jemno nakrájanú cibuľu.

V miske zmiešame smotanu s citrónovou šťavou, jablčným octom, cukrom, soľou a dochutíme mletým čiernym korením.

Nalejeme na kapustu s cibuľou a mrkvou, dobre premiešame a necháme aspoň pár hodín postáť v chladničke. Pred podávaním opäť premiešajte.

Dobrú chuť!

 

 

Text: Michaela Horbanová
Foto: isifa/Shutterstock