Ako sa zbaviť slizniakov prírodnou cestou?

Stále aktuálnym a už roky sa opakujúcim problémom v mnohých záhradách sú slizniaky. Ničia aj Vám vysadenú zeleninu v záhrade? Chcete sa dočkať bohatej a zdravej úrody?

Slizniaky si pochutnajú hlavne v úžitkovej záhrade, no nepohrdnú ani rastlinami v okrasných záhradách. Nieje väčšieho sklamania, ako ráno objaviť spustošenú záhradu a poškodené rastliny, o ktoré sa staráte niekoľko týždňov alebo mesiacov. Existuje účinný a prírodný produkt, ktorý pomôže zvíťaziť nad týmito neželanými hosťami.

Ferramol compact

Prípravok Ferramol compact obsahuje účinnú látku fosforečnan železitý a práve táto zložka sa bežne nachádza aj v prírode. Ferramol compact účinkuje na všetky druhy slizniakov a je možné ho použiť, či už vo voľnej pôde, alebo v skleníku. Vysoký obsah účinnej látky zaisťuje jeho vysokú účinnosť. Špecifické malé modré granulky sú vhodné aj na boj s malými slimákmi a vďaka novému spôsobu výroby sú granulky odolné proti dažďu. A čo domáci miláčikovia? Nemusíte mať žiadne obavy, Ferramol compact neškodí domácim miláčikom ani iným zvieratám.

Už pri prvom výskyte je vhodné aplikovať Ferramol compact ručným rozhodením na povrch pôdy medzi rastliny a blízkom okolí záhonov. Pri väčšom výskyte slizniakov odporúčame rozhodiť prípravok aj na susedné plochy, kde sa môžu slizniaky tiež pohybovať.

Ideálnym časom na aplikáciu je podvečer. Práve v tomto čase totiž slizniaky vyliezajú zo svojich úkrytov.

Ani v prípade dažďa nemusíte mať obavy, že by prípravok Ferramol compact strácal svoju účinnosť, práve naopak. Vo vlhkom prostredí granulky napučia a stávajú sa pre slizniaky ešte príťažlivejšie.

Jedno balenia Ferramolu compact vystačí až na 170 m2.

Viac informácií a výhody využitia sa dozviete na stránke www.agrocs.sk

 

Zdroj: PR článok AGRO CS Slovakia, a.s.